Midvintervaka

Foto: Ingela Agger

MIDVINTERVAKA- En världsmusikalisk julebrygd

Kom och låt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka! Ett kryddstarkt vinter-soundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

Midvintervaka är tillbaka i december 2021.

Årets upplaga av föreställningen är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid. Vi får höra nya grekiska tiggarvisor, åsnan är på väg till Betlehem i Cumbia-takt, och frosten knastrar under midvintertrötta fötter. Nu är det fest! Dansen ungdom medan tid är, snurra er yra i dervishens vilda dans! För vem tänder du ett ljus i advent?

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som Midvintervakar tillsammans sedan 2011. Båda grupperna har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra en mix av olika traditioner i sina föreställningar, kryddade med slagverk, poesi och dans. Folkmusiken i Tetra har främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung.

De medverkande är några av Sveriges mest framstående folk- och världsmusiker som även syns spela i grupper som Ale Möller Band, New Tango Orquesta, Amandakören m.fl.

Kom in i värmen och fira ljuset i årets absolut mörkaste tid!

Mer info, recensionsklipp m.m. hittar du på www.midvintervaka.se

Live-recensioner

5/5 Folkbladet

"spränger fantasins gränser"


"en föreställning som torde sakna motstycke bland årets julkonserter"
"imponerande musikalitet som genomsyrar allt"

– Gunnar Wiklund

4/5 GP

"...Ibland skruvas känslorna upp så man blir tårögd, som i den makedonska folksången Jovano kryddad med lite Lusse Lelle, när tonerna från Livet Nords fiol svävar iväg och tränger rakt in i hjärtat. Eller i Maria Stellas varma sång i låten Midvintertid. Eller den överjordiskt vackra stämsången som det bjuds generöst på hela kvällen."

– Ulla Sundström, GP